onsdag 30 juni 2010

Kopiesäljarna börjar bli giriga!

Klippt från Tradera nu på förmiddagen (allt är kopior):



Bilden ovan är klippt från Tradera för några minuter sedan. Det är tre säljare som döljer sig bakom det svarta. Tre säljare och de tar upp mer än en hel skärm (och då har jag förminskat bilden och fått klippa bort halva längan med kopior). Det är f-n skämmigt Tradera!!!

Poängen med dagens frustrerade inlägg är att visa på att nu har poletten börjat ramla ner hos vissa kopiesäljare. De lägger endast ut ett plagg av varje modell/färg åt gången och de har börjat ta ordentligt betalt för sina kopior. Tidigare började de på 1 krona och den som vann auktionen för runt 500-lappen var väl glad åt det (lyckligt ovetande om att det var en kopia) och kopiesäljaren kunde gnugga händerna åt ha kammat hem åtminstone 300 kr i vinst.

Nu har de börjat lägga sig på höga utropspriser på plaggen för att bättre kunna smälta in bland "vanliga hederliga" OM-säljare. Eller är de bara äckligt giriga???

Samtliga av Odd Molly-kopiorna som visas upp på Traderabilden ovan ligger runt 175-230kr i inköpspris. Med utrops- och köpnupriser runt 700-900kr så gör de sig en käck vinst på varje försäljning.

För dig som tycker att -"Vaddå? Det är väl helt ok att köpa en kopia? Jag får den ju till bättre pris än om jag skulle köpt orginalet?"
Är det egentligen så? Du har köpt ett plagg i sämre kvalitet på tyget, sämre kvalitet på brodyren, storlekslapp som håller på att skava bort nacken på dig. OCH- du har sponsrat en 500-lapp till en okänd typ som har sålt kopieskit till dig. Är det värt det??

Inköpspriserna på kopiorna (klippt från en kopiesajt):


Mitt gamla inlägg om vilka plagg som är kopierade.

Tro det eller ej så tycker jag faktiskt inte att man ska sluta deala på Tradera pga detta. Plagg från äldre kollektioner lär inte helt plötsligt börja kopieras. Låt inte dessa idioter hindra dig från att få tag på gamla godingar.

17 kommentarer:

  1. Bra skrivet Pingla! Heja dig! Kram

    SvaraRadera
  2. ja, fy "fula ord" för allt detta...

    Det går helt enkelt inte att handla på Tradera längre utan att ha både hängslen och livrem...och det är alltid nervöst...
    Nä, vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt med det jag vill sälja i höst? Lägga ut det hos Bina, tro?
    Det trista är ju att det som kopierats förstör värdet fullständigt på det äkta....och säga vad man vill om Odd Mollys kvalitetsbrister men så illa ställt är det inte som det är med kvaliteten på kopiorna!
    Om nu folk vill ha kopior hur kan de tycka att det är okej, som du säger ovan, att betala 500kr till en bedragare...dvs är det verkligen värt 500 kr till någon bara för att få ett falskt odd molly-plagg? Förstår det inte.

    Nä, välj då hellre att spara in på 500-lappen två gånger så kan man köpa ett ÄKTA plagg.

    Jag tycker att det är så trist med detta. Det handlar inte om att jag inte tycker att OM tar överpriser.. för det tycker jag, men att prångla ut skit som bedragarna gör är faktiskt ett brott i Sverige, oavsett hur många som vill "försvara" det.

    Bläää!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle precis lägga ut mina plagg på Tradera men tappade suget när jag såg alla dessa annonser :( Kolla efter något till mig själv har jag ingen lust med heller.

    SvaraRadera
  4. BLÄ vad äckligt!! Bra skrivet Pinglan! Jag avskyr detta och tycker det är så himla tråkigt att dessa giriga säljare ska förstöra våran mysiga Odd Molly värld med DYRA plagg. Visst är det jobbigt ibland att plaggen är dyra (säger jag som är snålast i världen på rean) men inte är lösningen att köpa kopior, då går jag hellre över till H&M och vet vad jag får!

    När stiger du i land? Det var länge sedan det kom något nytt skvaller på REA sidan, hihi, jag hökar ;-)

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Suveränt inlägg av dig!! Önskar alla dessa kunde "förvinna från jordens yta"..
    Kram

    SvaraRadera
  6. Bra bild av verkligheten.. och utan dravel!

    Såg att kopieupplysaren stängt sin blogg nu...

    SvaraRadera
  7. Tack för stöd. Man riskerar ju lite när man sticker ut nacken så här.

    Jag fegar faktiskt inte för att handla på Tradera än så länge. Shoppar loss hej vilt och har hittills inte gått på någon nit. Men det gäller att ha ögonen med sig och vara sunt skeptisk.

    Ang kopiorna så finns ett inlägg som uppdateras efter hand här: http://parlorforpinglor.blogspot.com/2010/05/nu-far-det-vara-nog-med-kopior-tradera.html

    SvaraRadera
  8. Bra skrivet. Jag retar ihjäl mig på detta, fattar inte att inte tradera agerar.

    Jag är lite rädd att handla på tradera, och har plagg jag vet inte är lönt att lägga ut till försäljning, eftersom det finns kopior av dessa i cirkulation och jag vet att jag får dåligt betalt.

    Odd Molly själva, vad gör de? Deras varumärke riskerar ju att urholkas när värdet på plaggen minskar - eftersom det kommer fler i omlopp. Eftersom kvalitén på dessa ofta är riktigt dålig blir dessutom effekten dubbel.

    Bra att du engagerar dig - Go, Pingla GO!

    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag hatar kopieförsäljarna på Tradera eftersom de inte skriver ärligt i annonsen att det är kopior. Men kom igen, du kan ju inte mena att det är någon större kvalitetsskillnad för det är det absolut inte. Och köper du endast äkta rysk kaviar? Endast den dyraste champagnen? Osv osv osv.

    SvaraRadera
  10. Känns som halva delen med om-kläder på T snart är kopior. Sjukt att det är så många olika säljare som håller på med detta och till råga på allt så får de bra betyg från köparna. Finns det verkligen så många som handlar men som inte går in och ser vad säljaren sålt tidigare, fattar inte att man inte blir misstänksam om ser att säljaren sålt mängder med likande varor.

    Det finns ju ingen som helt anledning att handla dessa varor (så vitt man inte fattar att de är kopior), då kopiorna ofta blir lika dyra som orginalen på Tradera.

    SvaraRadera
  11. Anonym - har du kännt på kopiorna på tex lovely knit el 327:an? Stor skillnad.

    Men min poäng är exakt den du skriver. Om man säljer kopior ska detta tydligt anges. Man ska själv kunna avgöra om man tycker att det är värt att köpa en kopia. Inte betala fullpris för skräp (som jag fortfarande hävdar att det är).

    SvaraRadera
  12. jättebra inlägg! Jag håller helt med dig och börjar tappa intresset för tradera helt! Inte bara det att man ger pengar till en bedragare utan man ska även veta att kopior generellt tillverkas i fabriker med otroligt dåliga villkor för dom anställda, utan någon kontroll eller möjlighet till insyn och att kopiemarknaden ger ekonomiska resurser till många minst sagt tvivelaktiga organisationer... Kramar

    SvaraRadera
  13. Jag förstår inte riktigt vad "Anonym" menar. Vad det handlar om är att plaggen marknadsförs och säljs som något annat än vad de är.

    Det har ingenting att göra med om man för övrigt endast köper rysk kaviar osv. Jag skulle bli lika upprörd om jag köpte något i tron att det var rysk kaviar och det visade sig vara något helt annat.


    Jag undrar hur många som skulle köpa dessa plagg om säljarna talade om att det är kopior?
    Någon som vågar tippa?

    Jag råkade köpa en Four Continents-kopia för något år sedan och fick en chock. Den var så otroligt dåligt sydd, konstig i storleken och överhuvudtaget av riktigt dålig kvalitet.

    SvaraRadera
  14. Heja, heja Pingla igen! Superbra inlägg som vanligt! Man blir så less så det finns inte ord för det. De är smarta nog att inte skriva att det är kopior heller, för då är det ju uppenbart missbruk av varumärke och det hoppas man ju kan ge ett kännbart straff, eller?? Plus att det inte är tillåtet på T - egentligen - fast man undrar ju nu alltså.... De skriver ungefär allt annat, utom just den lilla detaljen att plagget inte är äkta..... Suck, säger jag bara!

    SvaraRadera
  15. Hej
    ja det är fruktansvärt, jag håller på att sälja en ÄKTA blues skirt nu , men det går inget vidare, den är köpt i Örebro och med kvitto direkt när de kom så den är 100% äkta , men folk verkar hellre köpa kopior, sjukt!!!
    MVH cia

    SvaraRadera
  16. Suveränt inlägg, jag länkar till dig!

    SvaraRadera

Tintin